Dr.  Karácsony Bálint

Dr. Karácsony Bálint

Ügyvédjelölt

„A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért az egyetlen módja az elégedettségnek az, ha igazán hiszel abban, hogy kiváló munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz.” (Steve Jobs)

Ügyvezető partner Irodavezető partner Senior Ügyvéd Senior ügyvéd Senior Ügyvéd Ügyvéd Ügyvédjelölt Ügyvédjelölt Ügyvédjelölt Jogi asszisztens Üzletfejlesztési menedzser PR és Kommunikációs Menedzser Adminisztratív asszisztens Asszisztens Asszisztens Csapatunk Munkatársaink

Rólam

Dr. Karácsony Bálint ügyvédjelölként dolgozik a bpv Jádi Németh Ügyvédi Irodában. Szakterületei közé tartoznak a szellemi alkotás joga, adatvédelem, versenyjog és a sportjog területei. Bálint 2016-ban szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd LL.M. diplomát biztosító tanulmányokat folytatott a göttingeni Georg-August Egyetemen szellemi alkotások joga és információtechnológia jogterületén a technológia, innováció és jog összefüggéseiről való mély ismeretszerzés érdekében.

 

Az Irodánkhoz való csatlakozása előtt Bálint fontos szerepet kapott szerzői joggal, védjegyjoggal, szoftver felhasználással, e-kereskedelemmel, társasági joggal és munkajoggal kapcsolatos jogi kérdések megválaszolásában, valamint tagja volt egy nemzetközi ügyvédi iroda adatvédelmi jogi ügyekkel foglalkozó részlegének. Bálint kiválóan beszél angolul és tárgyalóképes spanyol nyelvtudása van.

Szakterületek

Képzettség, Kamarai tagság

  • 2016 Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • 2016 Budapesti Ügyvédi Kamara
  • 2020 Georg-August Egyetem, Göttingen

Nyelvtudás

angol, spanyol

Szakterületeink

Precedensjog Magyarországon? Precedensjog Magyarországon? Nem lehet elég korán kezdeni: A generációváltás és jövőtervezés kihívásai Magyarországon Nem lehet elég korán kezdeni: A generációváltás és jövőtervezés kihívásai Magyarországon Vissza a jövőbe - Hogy vigyázzunk jól a családi vállalkozásunkra? Vissza a jövőbe - Hogy vigyázzunk jól a családi vállalkozásunkra? Hitelkartellen innen és túl: Mi a végtörlesztési kartell-ügy és az ítélet üzenete 2020-ban? Hitelkartellen innen és túl: Mi a végtörlesztési kartell-ügy és az ítélet üzenete 2020-ban? A DIGI-Invitel fúzió további 20 millió forintos GVH-bírságot vont maga után A DIGI-Invitel fúzió további 20 millió forintos GVH-bírságot vont maga után Nem véd többé a Privacy Shield – újabb mérföldkőhöz érkezett a személyes adatok nemzetközi szintű továbbítására vonatkozó szabályozás Nem véd többé a Privacy Shield – újabb mérföldkőhöz érkezett a személyes adatok nemzetközi szintű továbbítására vonatkozó szabályozás Átmenetileg, vagy azon is túl? Fontos, új szabályok a gazdasági élet szereplőinek Átmenetileg, vagy azon is túl? Fontos, új szabályok a gazdasági élet szereplőinek Összefonódás elbírálásának akadályozása miatt 20 M Forint eljárási bírságot rótt az RTL Klub műsorszolgáltatójára a GVH Versenytanácsa Összefonódás elbírálásának akadályozása miatt 20 M Forint eljárási bírságot rótt az RTL Klub műsorszolgáltatójára a GVH Versenytanácsa Bővülhet az EU-ban engedélyezett felvásárlások száma- az Európai Bíróság felülírta a fúziókra vonatkozó versenyhatásteszt gyakorlatát Bővülhet az EU-ban engedélyezett felvásárlások száma- az Európai Bíróság felülírta a fúziókra vonatkozó versenyhatásteszt gyakorlatát GDPR: A DIGI 100 millió forintos NAIH bírságot kapott súlyos adatvédelmi mulasztásért GDPR: A DIGI 100 millió forintos NAIH bírságot kapott súlyos adatvédelmi mulasztásért Együtt könnyebb: európai vállalkozások gazdasági együttműködése kartellbiztos keretek közt Együtt könnyebb: európai vállalkozások gazdasági együttműködése kartellbiztos keretek közt A peres eljárások digitalizálódása a járvány árnyékában,  avagy tárgyalás skype-on!? A peres eljárások digitalizálódása a járvány árnyékában, avagy tárgyalás skype-on!?