Dr.  Karácsony Bálint

Dr. Karácsony Bálint

Ügyvédjelölt

„A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért az egyetlen módja az elégedettségnek az, ha igazán hiszel abban, hogy kiváló munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz.” (Steve Jobs)

Ügyvezető partner Irodavezető partner Partner Partner Partner Munkajogi csoportvezető ügyvéd Ügyvédjelölt Ügyvédjelölt Jogi asszisztens Üzletfejlesztési menedzser PR és Kommunikációs Menedzser Adminisztratív asszisztens Asszisztens Asszisztens Csapatunk Munkatársaink

Rólam

Dr. Karácsony Bálint ügyvédjelölként dolgozik a bpv Jádi Németh Ügyvédi Irodában. Szakterületei közé tartoznak a szellemi alkotás joga, adatvédelem, versenyjog és a sportjog területei. Bálint 2016-ban szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd LL.M. diplomát biztosító tanulmányokat folytatott a göttingeni Georg-August Egyetemen szellemi alkotások joga és információtechnológia jogterületén a technológia, innováció és jog összefüggéseiről való mély ismeretszerzés érdekében.

 

Az Irodánkhoz való csatlakozása előtt Bálint fontos szerepet kapott szerzői joggal, védjegyjoggal, szoftver felhasználással, e-kereskedelemmel, társasági joggal és munkajoggal kapcsolatos jogi kérdések megválaszolásában, valamint tagja volt egy nemzetközi ügyvédi iroda adatvédelmi jogi ügyekkel foglalkozó részlegének. Bálint kiválóan beszél angolul és tárgyalóképes spanyol nyelvtudása van.

Szakterületek

Képzettség, Kamarai tagság

  • 2016 Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • 2016 Budapesti Ügyvédi Kamara
  • 2020 Georg-August Egyetem, Göttingen

Nyelvtudás

angol, spanyol

Szakterületeink

Cégen belüli mentőövek (nem csak) járvány idejére: a munkabérelőleg és a munkáltatói kölcsön Cégen belüli mentőövek (nem csak) járvány idejére: a munkabérelőleg és a munkáltatói kölcsön Nem csak az ötlet számít - Hogyan készüljünk a (kockázati) tőke bevonására? Nem csak az ötlet számít - Hogyan készüljünk a (kockázati) tőke bevonására? Új partneri kinevezés Új partneri kinevezés Precedensjog Magyarországon? Precedensjog Magyarországon? COVID-19 UPDATE COVID-19 UPDATE Nem lehet elég korán kezdeni: A generációváltás és jövőtervezés kihívásai Magyarországon Nem lehet elég korán kezdeni: A generációváltás és jövőtervezés kihívásai Magyarországon Vissza a jövőbe - Hogy vigyázzunk jól a családi vállalkozásunkra? Vissza a jövőbe - Hogy vigyázzunk jól a családi vállalkozásunkra? Az Egyesült Államok után már hazánkban is vizsgálódnak a népszerű kínai tulajdonú videómegosztó platformmal, a TikTok-al szemben Az Egyesült Államok után már hazánkban is vizsgálódnak a népszerű kínai tulajdonú videómegosztó platformmal, a TikTok-al szemben Hitelkartellen innen és túl: Mi a végtörlesztési kartell-ügy és az ítélet üzenete 2020-ban? Hitelkartellen innen és túl: Mi a végtörlesztési kartell-ügy és az ítélet üzenete 2020-ban? A DIGI-Invitel fúzió további 20 millió forintos GVH-bírságot vont maga után A DIGI-Invitel fúzió további 20 millió forintos GVH-bírságot vont maga után Továbbra is maradhat adóparadicsom Írország? Továbbra is maradhat adóparadicsom Írország? Nem véd többé a Privacy Shield – újabb mérföldkőhöz érkezett a személyes adatok nemzetközi szintű továbbítására vonatkozó szabályozás Nem véd többé a Privacy Shield – újabb mérföldkőhöz érkezett a személyes adatok nemzetközi szintű továbbítására vonatkozó szabályozás