Dr. Nagyházi István

Dr. Nagyházi István

Együttműködő Ügyvéd

„Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újra kezdeni.” Kossuth Lajos

Ügyvezető partner Partner Partner Partner Ügyvéd Partner Együttműködő Ügyvéd Ügyvéd Ügyvédjelölt Üzletfejlesztési menedzser Adminisztratív asszisztens Asszisztens Csapatunk Munkatársaink

Rólam

Dr. Nagyházi István több, mint két évtizedes, közép- és felsővezetői beosztásokban szerzett tapasztalatokkal rendelkezik a földgáz és villamos energia szektorban. Pályáját a Gazdasági Versenyhivatalban kezdte, majd a MOL Nyrt. jogászaként, ezt követően az Földgázszállító Zrt. jogi igazgatójaként, az MVM Zrt. igazgatójaként, majd az Innovációs és Technológiai Minisztérium jogászaként részt vett komplex határkeresztező és hazai földgáz-infrastruktúra projektek irányításában, energiakereskedelmi jogi működéstámogatási rendszerek kidolgozásában. Fontos szerepet vállalt a gáz kapacitáskereskedelmi tőzsde jogi szakmai struktúrájának felépítésében. István emellett aktívan, vezetői szerepkörben segítette nagyvállalatok szervezeti működésének kialakítását és ellenőrzését, vállalati folyamatszabályozási rendszerek kiépítését, vállalatcsoporti integrációs projektek megvalósítását, valamint energia regulációs projektek végrehajtását. Számos szakkönyv és szakmai cikk szerzője.

 

Képzettség, Kamarai tagság

  • 2006 Jogi szakvizsga
  • 2001 - 2003 Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar jogász-közgazdász
  • 1996 - 2001 Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar
  • 2014 - 16 Energetikai Állandó Választottbíróság, választottbíró
  • 2013 - 15 Pécsi Tudományegyetem Állam- és jogtudományi Kar – energetika szakjogász képzés, oktató

Nyelvtudás

Angol

Szakterületeink

A pirosat vagy a kéket választod, Neo?  –	avagy az egészségügyi adatok másodlagos felhasználásában rejlő új lehetőségek A pirosat vagy a kéket választod, Neo? – avagy az egészségügyi adatok másodlagos felhasználásában rejlő új lehetőségek Egységes munkáltatói visszaélés-bejelentésvédelem  – hosszú késlekedés után megvalósult a hazai jogharmonizáció Egységes munkáltatói visszaélés-bejelentésvédelem – hosszú késlekedés után megvalósult a hazai jogharmonizáció A Családi Alapítványoké a jövő – Csányi Sándor is így gondolhatta? A Családi Alapítványoké a jövő – Csányi Sándor is így gondolhatta? Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság IBA 2022 MIAMI IBA 2022 MIAMI Kiemelt Esemény - 2022. 09.27. - Értékátadás generációkon át Kiemelt Esemény - 2022. 09.27. - Értékátadás generációkon át Az Apple-per tanulságai: visszakerülhet a töltő a dobozba? Az Apple-per tanulságai: visszakerülhet a töltő a dobozba? Hasznos uniós bírósági ítélet a külföldi nyaralásokhoz: az EU-n kívüli csatlakozó járat késése esetén is járhat kompenzáció Hasznos uniós bírósági ítélet a külföldi nyaralásokhoz: az EU-n kívüli csatlakozó járat késése esetén is járhat kompenzáció Digitalizáció az ingatlan-nyilvántartásban Digitalizáció az ingatlan-nyilvántartásban Lezárult az Ed Sheeran per: az énekes nem plagizált, az „Oh I” és az „Oh Why" nem ugyanaz” Lezárult az Ed Sheeran per: az énekes nem plagizált, az „Oh I” és az „Oh Why" nem ugyanaz”