Dr. Mátés Adrienne

Dr. Mátés Adrienne

Partner

Ügyvezető partner Partner Partner Partner Ügyvéd Partner Együttműködő Ügyvéd Ügyvéd Ügyvédjelölt Üzletfejlesztési menedzser Adminisztratív asszisztens Asszisztens Csapatunk Munkatársaink

Rólam

Ügyvédi tevékenysége során számos jogterületen lát el képviseletet, elsődleges szakterületei a polgári és gazdasági jog. Több, mint két évtizedes tapasztalattal bír a társasági jog, az ingatlanjog, valamint a munkajog területén. Még ügyvédjelöltként, a Malév leányvállalatok jogi képviselete kapcsán kezdett idegenforgalmi joggal foglalkozni. Egészségügyi jog és orvosi segédeszközökkel kapcsolatos jogterületeken több, mint 20 éve látja el multinacionális gyógyszercégek magyarországi képviseletét, továbbá egy elismert európai life sciences munkacsoport résztvevője.

 

Aktív közösségi szerepvállalása keretében a Budapesti Ügyvédi Kamara és a Magyar Ügyvédi Kamara választott tisztségviselője, és a Magyar Ügyvédnők Egyesületének főtitkára.

Képzettség, Kamarai tagság

  • 2023 – Kincstárnok, Európai Ügyvédnők Egyesülete
  • 2022 – Budapesti Ügyvédi Kamara, Felvételi Bizottság tagja
  • 2022 – Magyar Ügyvédi Kamara, Országos Fegyelmi Tanács tagja
  • 2021 – Főtitkár, Magyar Ügyvédnők Egyesülete
  • 2020 – Partner, bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda
  • 2014 - 2022 Budapesti Ügyvédi Kamara, Fegyelmi Bizottság tagja
  • 2007 – Mátés Adrienne Ügyvédi Iroda
  • 1999 - 2007 Héjja és Mátés Ügyvédi Iroda

Nyelvtudás

magyar, angol, német, francia

Szakterületeink

A pirosat vagy a kéket választod, Neo?  –	avagy az egészségügyi adatok másodlagos felhasználásában rejlő új lehetőségek A pirosat vagy a kéket választod, Neo? – avagy az egészségügyi adatok másodlagos felhasználásában rejlő új lehetőségek Egységes munkáltatói visszaélés-bejelentésvédelem  – hosszú késlekedés után megvalósult a hazai jogharmonizáció Egységes munkáltatói visszaélés-bejelentésvédelem – hosszú késlekedés után megvalósult a hazai jogharmonizáció A Családi Alapítványoké a jövő – Csányi Sándor is így gondolhatta? A Családi Alapítványoké a jövő – Csányi Sándor is így gondolhatta? Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság IBA 2022 MIAMI IBA 2022 MIAMI Kiemelt Esemény - 2022. 09.27. - Értékátadás generációkon át Kiemelt Esemény - 2022. 09.27. - Értékátadás generációkon át Az Apple-per tanulságai: visszakerülhet a töltő a dobozba? Az Apple-per tanulságai: visszakerülhet a töltő a dobozba? Hasznos uniós bírósági ítélet a külföldi nyaralásokhoz: az EU-n kívüli csatlakozó járat késése esetén is járhat kompenzáció Hasznos uniós bírósági ítélet a külföldi nyaralásokhoz: az EU-n kívüli csatlakozó járat késése esetén is járhat kompenzáció Digitalizáció az ingatlan-nyilvántartásban Digitalizáció az ingatlan-nyilvántartásban Lezárult az Ed Sheeran per: az énekes nem plagizált, az „Oh I” és az „Oh Why" nem ugyanaz” Lezárult az Ed Sheeran per: az énekes nem plagizált, az „Oh I” és az „Oh Why" nem ugyanaz”