Társasági és kereskedelmi jog

A társasági jog területén számottevő szakértelemmel rendelkező ügyvédeink figyelemre méltó szakmai tapasztalatot sajátítottak el a magyar piac társasági és kereskedelmi jogi minden szegmensét tekintve.

Ügyvédeink tekintélyes szaktudással működnek közre a gazdasági szervezetek minden formájának létrehozásában, mint például leányvállalatok, magyarországi fióktelepek, valamint alapítványok, egyesülések alapításánál, valamint más típusú vállalati átalakulások során biztosítva a folyamatos jogi tanácsadást a napi ügymenet során felmerülő kérdésekben. Ezen felül, piacvezető és feltörekvő cégek jogi tanácsadását is ellátjuk olyan társasági jogi ügyekben, mint például a megfelelő vállalatirányítási struktúrák kialakítása, a vezető tisztségviselők bizalmasnak tekintett feladatainak és kötelezettségeinek kezelése (mind a vezető és nem vezető beosztású munkavállalók esetében), a vállalatok kulcsfontosságú vezetőinek kinevezése és felmentése összhangban a magyar társasági joggal.

Jóllehet ügyfeleink gazdasági tevékenysége szerteágazó, mindannyian hasonló alapvető kérdésekkel szembesülnek. Anyagok beszerzésétől és szolgáltatások igénybevételétől kezdve, K+F, termékgyártás, valamint a kapcsolódó marketing és forgalmazási szolgáltatások összehangolásának kérdéseivel, amíg a végső fázisban a termék el nem jut a fogyasztóig.

Vállalati ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatásaink a szerződések körén túl a projekt menedzsmentre is kiterjednek. A beszállítóikkal, a vevőikkel és a stratégiai partnereikkel fennálló kapcsolataikat strukturáljuk és dokumentáljuk. Tanácsadásunk felöleli a kereskedelmi megállapodásokat, beleértve a beszerzést és szállítást, az ügynöki, a forgalmazási és a franchise tevékenységeket, a logisztika és a raktározás, valamint a stratégiai szövetségeket.

A csoport tagjai

2021. 09. 10.

'One Night in Buenos Aires' bpv Jádi Németh 15. évforduló

2020. 12. 07.

Kereskedelmi titkokról, versenyképtelenségről

2020. 12. 07.

Az iroda 10. évfordulója alkalmából készült rövid kis filmünk

További videók

Szakterületeink

Irodánk 15. évfordulójának fényképei Irodánk 15. évfordulójának fényképei A hajnali rajtaütések pszichológiája – ilyen, amikor a versenyhivatal váratlanul lerohan egy céget A hajnali rajtaütések pszichológiája – ilyen, amikor a versenyhivatal váratlanul lerohan egy céget Cégen belüli mentőövek (nem csak) járvány idejére: a munkabérelőleg és a munkáltatói kölcsön Cégen belüli mentőövek (nem csak) járvány idejére: a munkabérelőleg és a munkáltatói kölcsön Nem csak az ötlet számít - Hogyan készüljünk a (kockázati) tőke bevonására? Nem csak az ötlet számít - Hogyan készüljünk a (kockázati) tőke bevonására? Új partneri kinevezés Új partneri kinevezés Precedensjog Magyarországon? Precedensjog Magyarországon? COVID-19 UPDATE COVID-19 UPDATE Nem lehet elég korán kezdeni: A generációváltás és jövőtervezés kihívásai Magyarországon Nem lehet elég korán kezdeni: A generációváltás és jövőtervezés kihívásai Magyarországon Vissza a jövőbe - Hogy vigyázzunk jól a családi vállalkozásunkra? Vissza a jövőbe - Hogy vigyázzunk jól a családi vállalkozásunkra? Az Egyesült Államok után már hazánkban is vizsgálódnak a népszerű kínai tulajdonú videómegosztó platformmal, a TikTok-al szemben Az Egyesült Államok után már hazánkban is vizsgálódnak a népszerű kínai tulajdonú videómegosztó platformmal, a TikTok-al szemben Hitelkartellen innen és túl: Mi a végtörlesztési kartell-ügy és az ítélet üzenete 2020-ban? Hitelkartellen innen és túl: Mi a végtörlesztési kartell-ügy és az ítélet üzenete 2020-ban? A DIGI-Invitel fúzió további 20 millió forintos GVH-bírságot vont maga után A DIGI-Invitel fúzió további 20 millió forintos GVH-bírságot vont maga után