Társasági és kereskedelmi jog

A társasági jog területén számottevő szakértelemmel rendelkező ügyvédeink figyelemre méltó szakmai tapasztalatot sajátítottak el a magyar piac társasági és kereskedelmi jogi minden szegmensét tekintve.

Ügyvédeink tekintélyes szaktudással működnek közre a gazdasági szervezetek minden formájának létrehozásában, mint például leányvállalatok, magyarországi fióktelepek, valamint alapítványok, egyesülések alapításánál, valamint más típusú vállalati átalakulások során biztosítva a folyamatos jogi tanácsadást a napi ügymenet során felmerülő kérdésekben. Ezen felül, piacvezető és feltörekvő cégek jogi tanácsadását is ellátjuk olyan társasági jogi ügyekben, mint például a megfelelő vállalatirányítási struktúrák kialakítása, a vezető tisztségviselők bizalmasnak tekintett feladatainak és kötelezettségeinek kezelése (mind a vezető és nem vezető beosztású munkavállalók esetében), a vállalatok kulcsfontosságú vezetőinek kinevezése és felmentése összhangban a magyar társasági joggal.

Jóllehet ügyfeleink gazdasági tevékenysége szerteágazó, mindannyian hasonló alapvető kérdésekkel szembesülnek. Anyagok beszerzésétől és szolgáltatások igénybevételétől kezdve, K+F, termékgyártás, valamint a kapcsolódó marketing és forgalmazási szolgáltatások összehangolásának kérdéseivel, amíg a végső fázisban a termék el nem jut a fogyasztóig.

Vállalati ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatásaink a szerződések körén túl a projekt menedzsmentre is kiterjednek. A beszállítóikkal, a vevőikkel és a stratégiai partnereikkel fennálló kapcsolataikat strukturáljuk és dokumentáljuk. Tanácsadásunk felöleli a kereskedelmi megállapodásokat, beleértve a beszerzést és szállítást, az ügynöki, a forgalmazási és a franchise tevékenységeket, a logisztika és a raktározás, valamint a stratégiai szövetségeket.

A csoport tagjai

2021. 09. 10.

'One Night in Buenos Aires' bpv Jádi Németh 15. évforduló

2020. 12. 07.

Kereskedelmi titkokról, versenyképtelenségről

2020. 12. 07.

Az iroda 10. évfordulója alkalmából készült rövid kis filmünk

További videók

Szakterületeink

Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság IBA 2022 MIAMI IBA 2022 MIAMI Kiemelt Esemény - 2022. 09.27. - Értékátadás generációkon át Kiemelt Esemény - 2022. 09.27. - Értékátadás generációkon át Az Apple-per tanulságai: visszakerülhet a töltő a dobozba? Az Apple-per tanulságai: visszakerülhet a töltő a dobozba? Hasznos uniós bírósági ítélet a külföldi nyaralásokhoz: az EU-n kívüli csatlakozó járat késése esetén is járhat kompenzáció Hasznos uniós bírósági ítélet a külföldi nyaralásokhoz: az EU-n kívüli csatlakozó járat késése esetén is járhat kompenzáció Digitalizáció az ingatlan-nyilvántartásban Digitalizáció az ingatlan-nyilvántartásban Lezárult az Ed Sheeran per: az énekes nem plagizált, az „Oh I” és az „Oh Why" nem ugyanaz” Lezárult az Ed Sheeran per: az énekes nem plagizált, az „Oh I” és az „Oh Why" nem ugyanaz” Valódi segítség a háborúban - Egyszerűsödött és támogatottá vált a menedékes személyek foglalkoztatása Valódi segítség a háborúban - Egyszerűsödött és támogatottá vált a menedékes személyek foglalkoztatása A Microsoft - Activision Blizzard felvásárlás az európai versenyjog szemszögéből: megakadályozhatja-e az EU két amerikai cég fúzióját? A Microsoft - Activision Blizzard felvásárlás az európai versenyjog szemszögéből: megakadályozhatja-e az EU két amerikai cég fúzióját? Súlyos idők jöhetnek a Big Tech számára? Súlyos idők jöhetnek a Big Tech számára?