Dr. Jádi Németh Andrea

Dr. Jádi Németh Andrea

Ügyvezető partner

„Ha tetteid arra ösztönöznek másokat, hogy merészebbet álmodjanak, többet tegyenek, jobbá váljanak, akkor igazi vezető vagy.” (John Quincy Adams)

Ügyvezető partner Partner Partner Partner Ügyvéd Partner Együttműködő Ügyvéd Ügyvéd Ügyvédjelölt Üzletfejlesztési menedzser Adminisztratív asszisztens Asszisztens Csapatunk Munkatársaink

Rólam

Dr. Jádi Németh Andrea az ügyvédi iroda Ügyvezető partnere. Széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a Társasági Jog, M&A, a Versenyjog, az Ingatlanjog, a Csődjog és a Vállalatok Restrukturálása területén. Elismert jogász, aki Magyarországon és az Egyesült Államokbeli New York államban egyaránt bejegyzett ügyvédként jogosult tevékenykedni.

Pályája kezdetén a MALÉV belső jogtanácsosaként elsősorban nemzetközi légiközlekedéssel, határokon átívelő jogügyletekkel és belső szabályozási ügyekkel foglalkozott. Majd 10 év ügyvédi gyakorlatot és egy nemzetközi ügyvédi irodalánccal fennállott két éves partneri kapcsolatot követően, 2006-ban, számos szomszédos országbeli kollégájával együtt megalapította a bpv LEGAL elnevezésű Jogi Társulást.

 

2019. februárjától a Budapesti Corvinus Egyetemen oktat szervezés-vezetés tantárgyat.

Szakterületek

Képzettség, Kamarai tagság

 • 2000 LL.M. fokozat megszerzése, Harvard Egyetem, Jogtudományi Kar, Cambridge (MA), USA
 • Nemzetközi Pénzügyek, Vállalati Pénzügyek és Társasági Jog
 • 1995-1999 Ph.D. tanulmányok, ELTE Állam és Jogtudományi Kar, Budapest
 • 1992-1993 Universitat Tier, Németország
 • 1988-1993 “Summa cum Laude”, ELTE Állam és Jogtudományi Kar, Budapest
 • 2012 Harvard Club Magyarország elnök
 • 2011 ; 2014 Amerikai Kereskedelmi Kamara Második Alelnök
 • 2009 Amerikai Kereskedelmi Kamara az Igazgatótanács tagja
 • 2000 International Bar Association (IBA)
 • 2000 American Bar Association (ABA)
 • 2000 New York State Bar Association (NYSBA)
 • 1997 Budapesti Ügyvédi Kamara

Nyelvtudás

magyar, angol, német, orosz

Szakterületeink

A pirosat vagy a kéket választod, Neo? –	avagy az egészségügyi adatok másodlagos felhasználásában rejlő új lehetőségek A pirosat vagy a kéket választod, Neo? – avagy az egészségügyi adatok másodlagos felhasználásában rejlő új lehetőségek Egységes munkáltatói visszaélés-bejelentésvédelem – hosszú késlekedés után megvalósult a hazai jogharmonizáció Egységes munkáltatói visszaélés-bejelentésvédelem – hosszú késlekedés után megvalósult a hazai jogharmonizáció A Családi Alapítványoké a jövő – Csányi Sándor is így gondolhatta? A Családi Alapítványoké a jövő – Csányi Sándor is így gondolhatta? Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság IBA 2022 MIAMI IBA 2022 MIAMI Kiemelt Esemény - 2022. 09.27. - Értékátadás generációkon át Kiemelt Esemény - 2022. 09.27. - Értékátadás generációkon át Az Apple-per tanulságai: visszakerülhet a töltő a dobozba? Az Apple-per tanulságai: visszakerülhet a töltő a dobozba? Hasznos uniós bírósági ítélet a külföldi nyaralásokhoz: az EU-n kívüli csatlakozó járat késése esetén is járhat kompenzáció Hasznos uniós bírósági ítélet a külföldi nyaralásokhoz: az EU-n kívüli csatlakozó járat késése esetén is járhat kompenzáció Digitalizáció az ingatlan-nyilvántartásban Digitalizáció az ingatlan-nyilvántartásban Lezárult az Ed Sheeran per: az énekes nem plagizált, az „Oh I” és az „Oh Why" nem ugyanaz” Lezárult az Ed Sheeran per: az énekes nem plagizált, az „Oh I” és az „Oh Why" nem ugyanaz”