Dr. Jádi Németh Andrea

Dr. Jádi Németh Andrea

Ügyvezető partner

„Ha tetteid arra ösztönöznek másokat, hogy merészebbet álmodjanak, többet tegyenek, jobbá váljanak, akkor igazi vezető vagy.” (John Quincy Adams)

Ügyvezető partner Irodavezető partner Partner Partner Partner Munkajogi csoportvezető ügyvéd Ügyvédjelölt Jogi asszisztens Üzletfejlesztési menedzser PR és Kommunikációs Menedzser Adminisztratív asszisztens Asszisztens Csapatunk Munkatársaink

Rólam

Dr. Jádi Németh Andrea az ügyvédi iroda Ügyvezető partnere. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a Társasági Jog, M&A, a Versenyjog, az Ingatlanjog, a Csődjog és a Vállalatok Restruktúrálása területén. Elismert jogász, aki Magyarországon és az Egyesült Államokbeli New York államban egyaránt bejegyzett ügyvédként jogosult tevékenykedni.

Pályája kezdetén a MALÉV belső jogtanácsosaként elsősorban nemzetközi légiközlekedéssel, határokon átívelő jogügyletekkel és belső szabályozási ügyekkel foglalkozott. Majd 10 év ügyvédi gyakorlatot és egy nemzetközi ügyvédi irodalánccal fennállott két éves partneri kapcsolatot követően, 2006-ban, számos szomszédos országbeli kollégájával együtt megalapította a bpv LEGAL elnevezésű Jogi Társulást.

 

2019. februárjától a Budapesti Corvinus Egyetemen oktat szervezés-vezetés tantárgyat.

Szakterületek

Képzettség, Kamarai tagság

 • 2000 LL.M. fokozat megszerzése, Harvard Egyetem, Jogtudományi Kar, Cambridge (MA), USA
 • Nemzetközi Pénzügyek, Vállalati Pénzügyek és Társasági Jog
 • 1995-1999 Ph.D. tanulmányok, ELTE Állam és Jogtudományi Kar, Budapest
 • 1992-1993 Universitat Tier, Németország
 • 1988-1993 “Summa cum Laude”, ELTE Állam és Jogtudományi Kar, Budapest
 • 2012 Harvard Club Magyarország elnök
 • 2011 ; 2014 Amerikai Kereskedelmi Kamara Második Alelnök
 • 2009 Amerikai Kereskedelmi Kamara az Igazgatótanács tagja
 • 2000 International Bar Association (IBA)
 • 2000 American Bar Association (ABA)
 • 2000 New York State Bar Association (NYSBA)
 • 1997 Budapesti Ügyvédi Kamara

Nyelvtudás

magyar, angol, német, orosz

Szakterületeink

Irodánk 15. évfordulójának fényképei Irodánk 15. évfordulójának fényképei A hajnali rajtaütések pszichológiája – ilyen, amikor a versenyhivatal váratlanul lerohan egy céget A hajnali rajtaütések pszichológiája – ilyen, amikor a versenyhivatal váratlanul lerohan egy céget Cégen belüli mentőövek (nem csak) járvány idejére: a munkabérelőleg és a munkáltatói kölcsön Cégen belüli mentőövek (nem csak) járvány idejére: a munkabérelőleg és a munkáltatói kölcsön Nem csak az ötlet számít - Hogyan készüljünk a (kockázati) tőke bevonására? Nem csak az ötlet számít - Hogyan készüljünk a (kockázati) tőke bevonására? Új partneri kinevezés Új partneri kinevezés Precedensjog Magyarországon? Precedensjog Magyarországon? COVID-19 UPDATE COVID-19 UPDATE Nem lehet elég korán kezdeni: A generációváltás és jövőtervezés kihívásai Magyarországon Nem lehet elég korán kezdeni: A generációváltás és jövőtervezés kihívásai Magyarországon Vissza a jövőbe - Hogy vigyázzunk jól a családi vállalkozásunkra? Vissza a jövőbe - Hogy vigyázzunk jól a családi vállalkozásunkra? Az Egyesült Államok után már hazánkban is vizsgálódnak a népszerű kínai tulajdonú videómegosztó platformmal, a TikTok-al szemben Az Egyesült Államok után már hazánkban is vizsgálódnak a népszerű kínai tulajdonú videómegosztó platformmal, a TikTok-al szemben Hitelkartellen innen és túl: Mi a végtörlesztési kartell-ügy és az ítélet üzenete 2020-ban? Hitelkartellen innen és túl: Mi a végtörlesztési kartell-ügy és az ítélet üzenete 2020-ban? A DIGI-Invitel fúzió további 20 millió forintos GVH-bírságot vont maga után A DIGI-Invitel fúzió további 20 millió forintos GVH-bírságot vont maga után