Dr. Jádi Németh Andrea

Dr. Jádi Németh Andrea

Ügyvezető partner

„Ha tetteid arra ösztönöznek másokat, hogy merészebbet álmodjanak, többet tegyenek, jobbá váljanak, akkor igazi vezető vagy.” (John Quincy Adams)

Ügyvezető partner Partner Partner Partner Ügyvéd Ügyvéd Ügyvédjelölt Üzletfejlesztési menedzser Asszisztens Csapatunk Munkatársaink

Rólam

Dr. Jádi Németh Andrea az ügyvédi iroda Ügyvezető partnere. Széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a Társasági Jog, M&A, a Versenyjog, az Ingatlanjog, a Csődjog és a Vállalatok Restrukturálása területén. Elismert jogász, aki Magyarországon és az Egyesült Államokbeli New York államban egyaránt bejegyzett ügyvédként jogosult tevékenykedni.

Pályája kezdetén a MALÉV belső jogtanácsosaként elsősorban nemzetközi légiközlekedéssel, határokon átívelő jogügyletekkel és belső szabályozási ügyekkel foglalkozott. Majd 10 év ügyvédi gyakorlatot és egy nemzetközi ügyvédi irodalánccal fennállott két éves partneri kapcsolatot követően, 2006-ban, számos szomszédos országbeli kollégájával együtt megalapította a bpv LEGAL elnevezésű Jogi Társulást.

 

2019. februárjától a Budapesti Corvinus Egyetemen oktat szervezés-vezetés tantárgyat.

Szakterületek

Képzettség, Kamarai tagság

 • 2000 LL.M. fokozat megszerzése, Harvard Egyetem, Jogtudományi Kar, Cambridge (MA), USA
 • Nemzetközi Pénzügyek, Vállalati Pénzügyek és Társasági Jog
 • 1995-1999 Ph.D. tanulmányok, ELTE Állam és Jogtudományi Kar, Budapest
 • 1992-1993 Universitat Tier, Németország
 • 1988-1993 “Summa cum Laude”, ELTE Állam és Jogtudományi Kar, Budapest
 • 2012 Harvard Club Magyarország elnök
 • 2011 ; 2014 Amerikai Kereskedelmi Kamara Második Alelnök
 • 2009 Amerikai Kereskedelmi Kamara az Igazgatótanács tagja
 • 2000 International Bar Association (IBA)
 • 2000 American Bar Association (ABA)
 • 2000 New York State Bar Association (NYSBA)
 • 1997 Budapesti Ügyvédi Kamara

Nyelvtudás

magyar, angol, német, orosz

Szakterületeink

OPEN DAY - Legal Questions for 2024 OPEN DAY - Legal Questions for 2024 Gazdasági tevékenység folytatása felszámolás után? Hogyan? Gazdasági tevékenység folytatása felszámolás után? Hogyan? @Família Kft. Önismereti – társas – játékunk a Wolters Kluwer Jogászdíj döntőjében @Família Kft. Önismereti – társas – játékunk a Wolters Kluwer Jogászdíj döntőjében Helló Prága, jó volt veled! - Csapatépítő hétvége Helló Prága, jó volt veled! - Csapatépítő hétvége Dr. Márky Gábor nyilatkozatai az Index.hu oldalon Dr. Márky Gábor nyilatkozatai az Index.hu oldalon Megy a vonat, megy a vonat… a bíróságra? Megy a vonat, megy a vonat… a bíróságra? A pirosat vagy a kéket választod, Neo? –	avagy az egészségügyi adatok másodlagos felhasználásában rejlő új lehetőségek A pirosat vagy a kéket választod, Neo? – avagy az egészségügyi adatok másodlagos felhasználásában rejlő új lehetőségek Egységes munkáltatói visszaélés-bejelentésvédelem – hosszú késlekedés után megvalósult a hazai jogharmonizáció Egységes munkáltatói visszaélés-bejelentésvédelem – hosszú késlekedés után megvalósult a hazai jogharmonizáció A Családi Alapítványoké a jövő – Csányi Sándor is így gondolhatta? A Családi Alapítványoké a jövő – Csányi Sándor is így gondolhatta? Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Rihanna Puma cipője, avagy hogyan védjük le termékünk megjelenését és hogyan ne posztoljunk Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Meghívó - Szakmai Reggeli - 2023.02.09. Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság Az energiaválság képes lehet egy oldalra állítani a felhasználókat és a szolgáltatókat: a cél az energiahatékonyság